Grønnedalsparken går mod nye tider

Horsens Folkeblad bragte lørdag den 26.09.2015, en artikel omkring renoveringen og moderniseringen af Grønnedalsparken i Skanderborg.
Schwarz Arkitekter har sammen med KPF Arkitekter og Kontur Arkitekter, arbejdet på konkurrenceprojektet og den efterfølgende projektering af byggeriet, hvor Schwarz Arkitekter har haft det primære ansvar for udformningen af de 42 rækkehuse.

Groennedalsparken_15-08-20
Den eksisterende stålplade facade er ved at blive demonteret på rækkehusene, for at give plads til en ny og isoleret væg af murede teglsten.

Bygherren, Skanderborg Andelsboligforening, er en vigtig medspiller i hele byggeriet, da de bl.a. står for meget af den daglige kontakt med beboerne.

Puslespil med mennesker
Beboerne i 76 lejligheder er dog helt forvist fra deres bolig i en længere periode. De bor nemlig i den blok, hvor 103 lejligheder fuldstændig laves om til 76 større såkaldte tilgængeligheds-lejligheder. Her udskiftes stort set alt fra køkkener, gulve, badeværelser, nogle bærende vægge og trappeopgange, hvor der installeres elevatorer, mens mange af beboerne bor i opstillede pavilloner.

“Vi har bedt alle ønske, om de ville bo i den samme lejlighed eller, om de hellere ville flytte til en anden – enten større eller mindre – lejlighed. Det har været et kæmpe puslespil, men faktisk har alle fået deres førstevalg opfyldt”, siger Erling Weber Jensen.

Renoveringen foregår i to etaper, og går det efter planen, er Christen Kolds Vej helt færdig 1. marts 2016, hvor arbejdet på Grundtvigs Vej så sætter i gang.

I midten af 2017 skulle Grønnedalsparken gerne stå som en nyt og attraktivt kvarter i Skanderborg.

Læs hele artiklen i Horsens Folkeblad, tryk HER